Volwassen drummers en percussionisten in de maak bij Muzerije in Den Bosch

Geplaatst op 21 juli 2016 door BD.

DEN BOSCH – Leerlingen van drumschool Rhythm and Progress hebben donderdagavond in Muzerije aan een klein publiek, veelal bestaande uit familie en vrienden, gedemonstreerd wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben.

“Ik weet nog niet of ik later in een band als U2 wil gaan drummen”

Het was de tweede presentatie in een reeks van drie. Zelfverzekerd, ja bijna triomfantelijk stond de 9-jarige Pablo pal naast docent Erik Hanegraaf te spelen op de marimba, alsof hij alle fijne kneepjes van het vak reeds onder de knie heeft. Verschillende herkenbare melodieën zweefden door de Hofzaal.

U2
Kort daarna stond hij eveneens op de drums z’n mannetje. ,,De marimba vind ik leuk, maar het drumstel vind ik misschien wel het allerleukste. Thuis heb ik er ook één. Ik mag er af en toe op spelen.”, zei de jonge knaap na zijn geslaagde optreden. ,,Ik weet nog niet of ik later in een band als U2 wil gaan drummen. Na de zomervakantie drum ik in ieder geval wel alvast in de schoolband van De AQUAmarijn.”

Meneer Erik
Aan de andere zijde van de zaal was de 11-jarige Lukas te bewonderen als bespeler van de vibrafoon. ,,Ik ben linkshandig, maar dat zie ik niet als een nadeel. Ik heb veel van meneer Erik geleerd, waardoor ik niet snel bang ben om fouten te maken”, lichtte Rietveld toe.

Lukas vertoonde onder meer zijn kunsten op de vibrafoon
In totaal kwamen donderdagavond tijdens de presentatie van drumschool Rhythm and Progress 13 leerlingen aan bod

Vrijdagavond om 19.30 uur staat op dezelfde locatie de derde en laatste presentatie op het programma.