De volgende workshops zitten in het Cultuuraanbod voor scholen.

‘Ik zing’ door Susan de Vaan

Groep 1 t/m 8, doorlopende leerlijn.

Tijdens de zangworkshop leren de kinderen op een speelse manier samen zingen. Muzikale spelletjes zijn hierbij een uiterst effectief middel waarbij coördinatie, dans en zang samenkomen op een natuurlijke wijze. Zangtechnische weetjes en tips gecombineerd met muziektheorie laten kinderen kennismaken met de taal van de muziek. Met die kennis wordt het nog leuker om je favoriete muziek te zingen. Samen muziek maken is vooral leuk om te doen.

Volgens de Kodály zienswijze. Muzieklessen zijn weer binnen handbereik voor iedere leerkracht. Van instapniveau tot doorlopende leerlijn. Voor docenten kunnen bijscholing workshops gegeven worden.

Susanne de Vaan

Samba4Kidz door Vincent Spitters

Voortgezet onderwijs, groep 7 & 8

Een superleuke minicursus percussie  waarbij op een speelse wijze wordt kennisgemaakt met Braziliaanse ritmes en het samenspelen van muziek in een grote groep. Zeker ook geschikt als CKV-activiteit.

Centraal in deze cursus staan het naar elkaar luisteren (het is belangrijk van elkaar te weten wat de ander speelt), samenspelen, improvisatie en vraag & antwoord. Op een speelse wijze en resultaatgericht wordt naar een afgerond muziekstuk gewerkt, waarbij aandacht is voor zowel het individu als voor de hele groep. Kan als presentatie uitgevoerd worden.

Vincent Spitters

Bandcoaching, Songwriting door Ferry Smans

Voortgezet onderwijs

Je favoriete songs spelen met je eigen band. Bandcoaching is zeer geschikt voor leerlingen die al een instrument bespelen en gecoacht kunnen worden in het samenspelen. Maar ook op het absolute beginniveau is het mogelijk om een workshop te volgen. Het gaat in beide gevallen over samenspelen, leren luisteren en ondertussen je eigen instrument bespelen.

Je eigen band contest op school? Er kunnen meerdere workshops tegelijkertijd gegeven worden door meerdere workshopleiders waardoor er wel 40 deelnemers geplaatst kunnen worden.

Een bezetting bestaat uit bijv., 2 gitaren, 2 toetsen, bas, drums en zang. Ook blaasinstrumenten zijn welkom.

Workshop songwriting. In klein groepsverband leer je een passende tekst maken op een bestaande of zelfgemaakte song. Begeleiding door gitaar of piano.   

Fernando Lewis

mail uw vraag

NAAM

EMAIL

TELEFOON

UW VRAAG

Workshops op maat

Standaardprijzen zijn er niet omdat workshops op maat gemaakt worden.

 

Factoren van belang zijn:

  • Het aantal personen dat deelneemt aan een workshop.
  • Het doel van een workshop.
  • Datum, tijdstip en gewenste workshop lengte.
  • Gewenste locatie.

Stuur een mail naar: info@rhythmandprogress.nl of vul het contactformulier in.

 

Uw mail wordt standaard binnen 2 dagen beantwoord. Geen mail ontvangen? Soms komt de mail ongewenst in uw spam inbox terecht. U kunt deze eenvoudig controleren of even bellen.