Rhythm and Progress is een particuliere drumschool op initiatief van Erik Hanegraaf en is gevestigd in “Huis73”, Hinthamerstraat 74, Den Bosch.
De drumschool vervult een regionale functie met leerlingen uit Den Bosch, Engelen, Rosmalen, Vught, Vlijmen, Den Dungen, St. Michielsgestel en uit de regio Waalwijk, Zaltbommel en Eindhoven.

Als docent is Erik verbonden geweest aan meerdere culturele instellingen in het land waaronder de Muzerije in Den Bosch, C.K.V. ‘t Venster in Wageningen, muziekschool in Son en Breugel, C.V.K. de Nieuwe Veste in Breda, C.K.V. Factorium te Tilburg en Oisterwijk, C.K.V. Markant te Apeldoorn, C.K.V. Mik te Schijndel, C.K.E. te Eindhoven. Rhythm and Progress werkt samen met collega’s uit verschillende disciplines met een ruime ervaring in de praktijk en het muziekonderwijs. Conservatorium geschoold (met lesbevoegdheid).

Erik-2-1024x647

ERIK HANEGRAAF

Als musicus en docent is hij al meer dan 25 jaar werkzaam in het muziekveld op diverse podia en in verschillende lessituaties. Geboren in ’s-Hertogenbosch ging hij op zijn 17e naar het conservatorium waar hij in 1990 afstudeerde. Hij studeerde daar drums, percussie en als bijvak klassiek slagwerk. Sinds maart 2013 is ten gevolge van het veranderde culturele klimaat de drumschool ‘Rhythm and Progress’ opgericht. Naast het spelen heeft hij zich altijd beziggehouden met het geven van lessen en workshops.

Het overdragen van kennis, ervaring en enthousiasme is een nobele taak dat de nodige creativiteit vraagt. De uitdaging is dat geen drummer hetzelfde is en alles draait om het contact. Als je drummers ziet groeien dan is dat de waardering die het de moeite waard maakt. De energie, creativiteit en inspiratie die ik door de jaren heen heb opgedaan is de zuurstof voor de lessen die ik geef.   www.erikhanegraaf.com

Sjoerd-2021-1024x681

SJOERD VAN BOMMEL

Geboren in Harreveld (Lichtenvoorde) en inmiddels al zo’n 45 jaar op reis in zijn muzikale carrière. Hij is In 1985 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als uitvoerend musicus en sindsdien onderweg geweest. Hij speelde in Europa de VS en China en is vanuit Nederland werkzaam als zowel live- als studiomusicus. Tegelijkertijd heeft hij menig drummer onder zijn hoede genomen als docent.

Minder nadruk op etudes en een te overdadige technische aanpak maar juist aandacht voor de attitude en sound van de moderne drummer. Het leren spelen in verschillende stijlen en het beter kunnen maken van een band waar je in speelt hebben mijn voorkeur. Goed luisteren, muzikaal meedenken en een autonoom musicus worden met een eigen stijl is wat ik doceer en waar ik mijn leerlingen van probeer te overtuigen.