VEELGESTELDE VRAGEN en TIPS

 

Prijzen. De prijzen van groepslessen hebben een lager tarief dan een individuele drumles, dit komt doordat leerlingen een ‘groeps’ aandeel hebben. Voorbeeld; 2 leerlingen- 30 min., 3 leerlingen- 45 min.. enz. Groepjes worden samengesteld op basis van beschikbaarheid, leeftijd en aantal jaren drum ervaring.

Vakantie. Voor leerlingen onder de 21 jaar gelden de schoolvakanties. Voor volwassenen geldt de afspraak van beschikbaarheid.

Drumstel nodig. Jonge, beginnende leerlingen mogen eerst lekker komen spelen om te kijken of ze het echt leuk vinden. Na een half jaar en zeker na één cursus jaar is een drumstel echt nodig.

Drummen en oefenen. Ja leuk! Hoe snel wil je iets leren? Het drummen heeft vele aspecten die geoefend kunnen worden en afhankelijk van het niveau is minimaal een paar keer per week normaal. Er is altijd ‘huiswerk’. Wil je alleen dat ene ritme leren, dan ben je zo klaar. Het beste is het oefenen te integreren in je dagelijkse routine zodat er nooit over gesproken hoeft te worden.

Hoe lang duurt het voordat je kunt drummen? Hoe lang duurt het voordat je de 100 meter onder de 10 sec. kunt lopen? Dan moeten we eerst kijken wat je daaronder verstaat. Drummen kun je al in je eerste les, maar voor een basis ben je ca. 3 jaar bezig en om je favoriete muziek (Top 40) mee te kunnen spelen vanaf zo’n 5 jaar. Aan ons zal het niet liggen, als het sneller kan zullen we dat zeker doen!

Gehoorbescherming. Te lang en te veel herrie is nooit goed voor je oren. Er zit een verschil in piekbelasting en lange termijn belasting. De lange termijn belasting is het schadelijkst, denk aan de oortjes die je in je oor stopt om muziek te luisteren. Verder gaat een drumstel in een kleine kamer altijd al (te) hard. De drummers die je op tv ziet tijdens concerten, spelen vaak in grote zalen en dragen oordoppen. Tip, wissel je oefeningen af of leg een theedoek over je trommels voor wat demping tijdens nieuwe oefeningen of ritmen oefenen. Doe oordoppen in tijdens het meespelen van muziek, ook met een hoofdtelefoon. Op deze manier demp je je drumgeluid en filter je de muziek waardoor alles veel beter hoorbaar is en dus zachter kan! Fijn voor jezelf en de buren. In de drumles worden de zachte en luide momenten altijd afgewisseld

Drumstel kopen en voorlichting. Drumstellen zijn er in overvloed, in allerlei soorten en maten. Tegenwoordig komt alles (onder een bepaalde prijsklasse) uit China en dat heeft zijn voor- en nadelen. De voordelen zijn dat je nu al een goed drumstel kunt kopen inclusief bekkens voor relatief weinig geld. Jaren terug was dit niet denkbaar en koste dit vaak het dubbele. Met 2e hands drumstellen, let op de leeftijd, de maten van de trommels en de vaak gebruikte Chinese vellen. Een koopje bestaat niet en missende onderdelen of onderdelen die aan vervanging toe zijn, zijn vaak duurder dan gedacht. De vintage markt voor de liefhebber kent zijn eigen prijzen. Laat je voorlichten!

Elektronisch of akoestisch? Wat is leuker, spelen op een echt drumstel en alles leren ontdekken of spelen op rubber pads, gaasvellen waar alles al klaar is. Elektronische drums zijn er genoeg tegenwoordig. Veel merken dingen voor lage prijzen naar jullie aandacht, maar er zijn maar 2 merken die er echt toe doen. Echter is het zo dat je een akoestisch drumstel op allerlei manieren kunt aanpassen en uitbreiden en beter of zachter kunt laten klinken maar dat werkt met elektronica helaas niet. Een goede elektronische set is daarom in aanschaf ook duurder. Het echte speelplezier komt pas als er gaasvellen op zitten (geen rubber pads) en er een echt bass drum pedaal gebruikt kan worden en je de set kunt plaatsen als een echt drumstel. De buren zullen jullie wel dankbaar zijn!